Rood broekje

Mijn moeder maakte dit broekje voor onze kleine. Er zit knopenelastiek in de band zodat de broek smaller gemaakt kan worden. De stof is stretch dus daar zal ons mannetje straks heerlijk in rond kunnen kruipen. Voor de binnenkant van de zak gebruikte ze een vrolijk stofje dat ze nog ergens van over had. Ik vind dat zelf zo leuk als je restjes weer ergens in kunt zetten. De restjes van dit stofje gaan weer door naar mijn tante die druk in de weer is met het maken poppenkleertjes voor háár kleinkinderen.

Het patroon komt uit Knippie 4, van 2011. Helaas kun je geen losse knippies meer kopen. Maar wel losse broekpatronen. En hoewel die maar teruggaan tot 2012 weet ik zeker dat je er een leuk patroon kan vinden. Wil je nu persé dit broekje maken dan kan ik je aanraden om naar de bibliotheek te gaan. Daar hebben ze bundels van tijdschriften van een heel jaar die je kunt lenen.

 

Valt het trouwens op dat we een nieuwe camera hebben? Tijd dus om mooiere foto’s te maken voor mijn blog. Ik heb het altijd al leuk gevonden om met een camera te spelen, maar nu we een spiegelreflexcamera hebben komen er allerlei nieuwe opties bij. We hebben trouwens een Sony SLT A58, een fijne ‘beginners’camera.