Lezen onderweg50BOOKS – JAAR 2015 – VRAAG 9

Met een geweldige inleiding komt Peter Pellenaar dit keer met een goed te beantwoorden vraag. Laat ik weer eens aanhaken bij #50books.

Lees jij onderweg?

Natuurlijk lees ik onderweg, daar is die hele trein toch voor gemaakt? Juist die trein is zo’n fijne plek om te lezen. Weinig afleiding in de buurt, of je moet net toevallig tegenover zo’n sexy lezende man zitten natuurlijk. Je kunt af en toe naar buiten staren terwijl je overdenkt wat je net gelezen hebt. Onderweg lees ik het liefst van mijn ereader, maar als ik een fijn papieren boek aan het lezen ben schroom ik natuurlijk niet om dat mee te nemen. Hoewel… dat ligt aan de rit en de bestemming. Ben ik op weg naar een dagje weg dan kies ik toch voor die ereader zodat ik dat papieren boek niet de hele dag hoef mee te slepen. Ga ik bij iemand op bezoek dan maakt het minder uit dat ik zwaar bepakt ben.

De laatste tijd zit ik regelmatig met mijn kind (bijna 11 maanden oud) in de trein. Dat betekent dat ik alleen kan lezen als hij slaapt, tenzij ik Nijntje wil lezen natuurlij. Ik neem hem altijd mee in de draagdoek. Is hij wakker en zitten we lang in de trein dan kan hij er uit en gewoon op schoot. Is hij moe dan laat ik hem juist in de draagdoek en laat ik hem zo in slaap vallen. Dan is alleen lezen op de ereader mogelijk.