Kruippakje met tailleband

Dit kruippakje is het tweede dat ik maakte. Eerlijk gezegd dacht ik dat ik de eerste ook hier had gedeeld, maar ik kan het niet terugvinden. Voor dit pakje gebruikte ik een patroon uit het Singer naaiboek alleen paste ik het aan. In plaats van een opening aan de onderkant heb ik een rechte rits geplaatst aan de voorkant. En omdat onze jongen zo’n mooie taille heeft voegde ik ook een tailleband toe.

Dat laatste is vrij makkelijk in een patroon aan te passen. Hoe zet je een tailleband in een onesie?

1. Knip een strook van vier centimeter breed van fijne boordstof.

2. Knip het gewone patroon te hoogte van de taille door. Het handigste is om dit te doen als je de patroondelen al uit het stof geknipt hebt: leg de voor- en achterkant op elkaar zodat je het op de zelfde hoogte doorknipt.

3. Zet de onderkant van het kruippakje in elkaar.

4. Zet de bovenkant van het kruippakje in elkaar.

5. Speld de strook boordstof aan de onderkant van het kruippakje. Zorg dat je de boordstof daarbij iets oprekt. Hierdoor zit de tailleband straks wat strakker dan de rest van het pakje.

6. Stik aan elkaar op 1 cm van de rand. Werk netjes af door de stof langs de naad af te knippen en met een zigzaksteek af te ronden.

7. Herhaal stap 5 en 6 met de bovenkant van het pakje.

Nu hoeft alleen de rits nog geplaatst te worden en jouw onesie heeft een mooie tailleband.

P.S. Zie je dat stukje stof boven het pakje liggen links op de foto? Van een reststukje stof maakte ik meteen een sjaaltje.