Kraanvogel vouwblok

(null)
Jeetje kraanvogels vouwen…. Wanneer begon ik er mee? Ergens op de basisschool in ieder geval. Uit de bieb leende ik regelmatig knutselboeken en dus ook origamiboekjes. Voor een verjaardag kreeg ik mijn eigen grote origamiboek. Niet die kleine dunne vierkante, maar een dik boek met harde kaft waar voor mijn gevoel alles in stond. Mijn moeder beplakte de kaft met boeklon zodat het mooi bleef. De mooiste vouwblaadjes had ik en van het fijnste papier.

Jaren later gebruikte ik mijn vouwkunsten om mijzelf bezig te houden tijdens de wiskundeles. Het benodigde vierkante papier knipte ik uit mijn ruitjesschrift. Uiteindelijk lukte het me om ook van een stukje van een bij een centimeter nog een kraanvogel te vouwen.

Vorige week won ik via Twee Ons Geluk het bovenstaande vouwblok. Papier speciaal gedrukt om kraanvogels van te vouwen. Ook zonder origamiboek, want de instructies zitten erbij.