Knutselen met een baby

IMG_0063.JPG
Een voetafdruk maken en zo een leuke knutsel maken samen met jouw baby is natuurlijk leuk. Maar vooral leuk voor de ontvanger, jouw kleintje zal het waarschijnlijk prima vinden maar kan niet echt mee doen. Deze manier van knutselen kun je echt samen doen. Lang leve Pinterest voor de ideeën! Dit idee komt van candokiddo.com.

Je neemt een vel papier. Ik zou zeggen een kartonachtig stevig papier, kopieerpapier raakt doorweekt met de verf. Hier doe je wat verf op (vingerverf of acrylverf) in verschillende kleuren. Het stuk papier gaat in een ziplockbag. Dat is zo’n plastic zakje dat je dicht kan ‘klikken’ op de bovenrand. Ikea heeft mooie grote. Ik gebruikte een middelmaat dus heb het vel papier een stukje verkleind zodat het erin paste. Dit zetje met wat schilderstape of washitape vast op de grond of op het blad van de kinderstoel.

Tot zover de voorbereidingen. Tijd om jouw baby erbij te zetten. Laat hem of haar maar ontdekken wat dit nu weer is. Ons mannetje was acht maanden toen we dit deden en ik denk dat een mooie vanaf leeftijd is. Als ze nog niet kunnen zitten kun je ze ook op hun buik bij de tekening leggen, eventueel op een kussen (zie de link hierboven voor een voorbeeld). Denk niet dat je uren bezig bent, vijf tot maximaal tien minuten verven is waarschijnlijk wel genoeg.

Klaar? Als je randen van de ziplockbag eraf knipt kun je het bovenste laagje plastic voorzichtig van de tekening trekken. Laten drogen en je hebt een waar kunstwerk om aan opa of oma te geven.