Inklappen en transformeren

Ken je de transformers nog? Auto’s die stiekem robots waren. Dingen die kunnen veranderen, transformeren in iets anders zijn zo gaaf! Onderstaande video is alweer uit 2010 maar hoe tof om te zien hoe een bureau een bed blijkt te zijn en hoe je in drie tellen een salontafel in een eettafel verandert. Het lijkt magie, maar het is gewoon goed vormgegeven techniek. Resource furniture is het bedrijf dat deze meubels maakt. Prijzen zijn helaas alleen op aanvraag…

Ooit kreeg ik van mijn ouders onder andere het boek Collapsibles, ook dit staat vol met inklapbare voorwerpen van alle tijden. Het is echt een aanrader als je als ontwerper inspiratie nodig hebt voor vouwmechanismes, of voor als je je gewoon wilt verwonderen.

Stiekem wil ik trouwens alleen maar heel graag een geheime deur ergens.