Last minute oud en nieuw versiering

IMG_0065.JPG
De oliebollen staan al klaar en de champagne al koud, tijd over… Huh? Geïnspireerd door deze post op nenz.net wilde ik ook nog wat oud en nieuw versiering doen. Het werd washitape. Heel simpel met dunne tape (in dit geval van de Hema) de letters 2015 boven de bank getapet.

Begin met een horizontale lijn onder en boven. Dit zijn je hulplijnen om recht te plakken.

Maak eerst de 0, hiermee heb je straks alle maten.

De 2 maak je bovenaan gelijk aan de o, onderaan pak je de volle breedte van de nul en je verbindt beide met een diagonaal stuk tape.

Voor de 1 pak je de helft van de bovenkant van de 0′ de volledige lengte naar beneden en onder een stuk dat even breed is als de onderlijn van de 0.

De 5 was het lastigst. Tape de volledige breedte bovenaan als recht stuk, dan een stuk recht naar beneden. Onderkant maakt je gelijk aan de onderkant van de 0. Rechts een recht stuk omhoog en dan weer een boog bijna gelijk aan de bovenkant van de 0, alleen links maak je de helling wat minder scherp.

Vergeet niet je hulplijnen weg te halen.

Voor volgende jaar: de 6 maak je natuurlijk min of meer hetzelfde als de 5. Alleen maak je de linkerkant dicht en maak je een linksboven een schuine hoek in plaats van een rechte.

Fijne jaarwisseling!