Een stofje, twee jurkjes

IMG_0035.JPG
Ook, of misschien wel juist, voor jongensmama’s is het leuk om af en toe een babyjurkje te mogen naaien. Het geluk wil dat alle vriendinnen om mij heen meisjes hebben gekregen, dus ik kon aan de slag.

Het bovenste jurkje is afgeleid een patroon voor een lange mouwen enveloppehals t-shirt. Ik heb het simpelweg wat langer uitgevoerd, een beetje uit laten lopen, en er een boord onderaan gestikt. Als extraatje heb ik er nog een randje ingezoomd iets onder de oksels (zeg maar de borstlijn). Het patroon dat ik gebruikte komt uit dit boek. Maar ook hier vind je een patroon van een enveloppehals t-shirt (maat 56 tot en met 92), zelfs met uitgebreide en hele heldere werkbeschrijving!

Het tweede jurkje komt uit hetzelfde boek en is een A-lijn jurkje met knoopsluiting aan de bovenkant. In de winter prima te dragen met een lekkere lange mouwen romper eronder. Hier vind je een soortgelijk patroon.

Overigens maakt ik dit tweede jurkje uit de stofresten van het eerste jurkje. Ik vind het altijd leuk om te kijken wat je daar dan nog mee kan doen. In dit geval had ik niet meer genoeg stof voor nog een jurkje met mouwen, maar dus wel voor een jurkje zonder mouwen.

Nog een leuk detail: de knopen komen uit het knopendoosje van mijn oma. Samen met haar oude naaimachine kreeg ik al haar naaispullen, dus ook de reserveknopen. Ze zitten nog steeds in haar maggiblikje.