Dubbellaags T-shirtjurk

IMG_2426.JPG
Dit jurkje maakte ik van twee couponnetjes, een t-shirtstof voor de onderlaag en de kraag en een dunner soepel vallend stofje voor de bovenlaag.

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik al die dingen nou eigenlijk maak. Vandaar dit keer een blog met tekeningen. Het is nadrukkelijk geen tutorial, ik ga er vanuit dat je al naai-ervaring hebt.

Voor het onderjurkje maak je een verlengd T-shirt. Neem een patroon van een nauwsluitend T-shirt dat je lekker zit. Ik heb zelf een oud shirt uit elkaar gehaald en de delen als patroon gebruikt. Dit versleten shirt heb ik nu bewaard om voortaan als patroon te dienen. Teken het patroon zoveel langer tot je de lengte hebt die je voor jouw jurkje wil. Omdat het jurkje ook over je kont heengaat kun je er het beste nog 5 centimeter en de zoom extra aantekenen. Zet dit T-shirtjurkje in elkaar. Zoom de onderkant en de mouwen.

Voor het patroon van het overjurkje begin je met het overnemen van de halslijn van het onderjurkje. Verder teken je de voor- en achterkant gelijk. Aangeknipte mouwen en wat breder uitlopend dan het onderjurkje. Zet ook dit jurkje in elkaar.

Steek de twee jurkjes in elkaar zoals het uiteindelijk moet worden. Stik rondom de hals de twee delen aan elkaar.

Voor de kraag teken je een halsbeleg dat op de halslijn past. Knip deze kraag twee keer uit het T-shirt stof. En zet als een beleg op het jurkje.

Klaar!

(Nu wilde ik eigenlijk nog een linkje opnemen waarin uitgelegd wordt hoe je een halsbeleg tekent en maakt, maar helaas kan ik geen goede link vinden. Misschien voor een volgend blog dan maar?)