Tip voor uitgevers van babyboeken

20140428-151302.jpg

Zie je bovenstaande boeken? Twee zijn op een formaat dat bijna A4 is, en dat is groot. Daarnaast zijn ze ook dik en daardoor redelijk onhandelbaar. Boeken om aan tafel te lezen. En daar zit ik als kersverse moeder haast nooit meer aan.

Raad eens wanneer ik wel tijd heb om te lezen? Juist, tijdens het voeden. Dan heb ik echter mijn kindje op schoot en meestal maar een hand vrij. Het simpele gidsje van het consultatiebureau kon ik op deze manier makkelijk lezen. Terwijl ‘Oei, ik groei’ eigenlijk veel interessanter leesvoer is blijft dat dus langer liggen.

Gratis tip: kies bij informatieve babyboeken voor een kleiner formaat en lichter papier. Oh en een leeslintje is ook handig als je een boek met een hand weg wilt leggen en wilt weten waar je bent gebleven (en wegleggen moet je best regelmatig met een kleine in de buurt).