Babyuitset bijna compleet

pinterest_babyspullen

Je weet het best, alles wat een kleintje écht nodig heeft is liefde en aandacht van zijn ouders en wat te eten. Toch zijn er talloze lijstjes met baby-items die je nodig hebt. De boekjes zeggen dit, de winkels zeggen dat en ook honderden websites vol experts vinden wat van de babyuitset die je nodig hebt. Hoe verder ik kom in de zwangerschap hoe meer er op ons lijstje lijkt te komen. Begonnen we nog met wat rompertjes inmiddels staan ook dingen als zoogkompressen op het lijstje, ja daar had ik echt nog nooit over gedacht!

Het is bijna verslavend om spullen te blijven uitzoeken (en krijgen) voor ons kleintje. Hij is er nog niet eens en heeft nu al een halve kast vol kleding. Naast natuurlijk al een bedje, een commode, een wandelwagen en een maxi-cosi. En oh ja, de box natuurlijk. Het wordt echt tijd om ons in te houden en de toekomstige kraamvisite duidelijk te maken dat we geen kleine maatjes nodig hebben. Alles vanaf maatje 68 is weer meer dan welkom.

Het blijft zo leuk om rond te struinen, zowel door echte winkels als online. Gelukkig kan ik een deel van de koopdrang, of valt dit ook onder nesteldrang (?), beheersen door op Pinterest allerlei ‘wil ik ook hebben’-items te verzamelen. Alles wat leuk is voor ons kleintje of voor mijn zwangere lijf komt dan ook op mijn board ‘Baby en zwangerschap’ terecht. De laatste pins zijn veelal babyspullen van deze site. Voor je het weet heb je weer een halve avond met de iPad op de bank doorgebracht al online shoppend en lijstjes makend.

Niet vergeten ook samen te overleggen, want niet alles wat ik nodig vind staat bovenaan het lijstje van mijn lief. Niet dat we er al ruzie over hebben gehad, we blijven ons afvragen: wat hebben we echt nodig. En ook vooral wat hebben we nu nodig en wat kan ook best een half jaartje wachten? Eerlijk is eerlijk een kinderstoel staat alleen maar in de weg zolang je kindje nog niet kan zitten. Maar zodra dat wel zo is is het een verdomde handig ding. Alvast kopen dus of toch maar wachten, immers met een druk op de knop (en een paar handelingen in iDeal) is die stoel alsnog zo in huis. Voor de zekerheid heb ik in ieder geval mijn favorieten maar vast aan mijn Pinterest board toegevoegd….

pinterest_babyspullen_2

PS. Wat vinden jullie van deze wat langere blogpost met meer tekst? Gisterenavond heb ik ook wat zitten spelen met een eventueel nieuw thema dat ik hier kan gebruiken. Ik zou graag meer verschillende soorten posts willen gebruiken en daar ook visueel onderscheid in laten zien.