Title tracks battle

Mijn keuze voor deze battle: Anouk – Together Alone (1997)

Hoe Anouk Nobody’s Wife werd

Het eerste album van Anouk, Together Alone, is een echt jaren ’90 vrouwenrock album. Ik kocht dit album in mijn middelbare schoolperiode en moest het overnemen op een cassettebandje om het onderweg naar school te kunnen luisteren. The Presidents of the USA stonden aan de andere kant en ik had auto-reverse. Het album geldt met vier keer platina nog steeds als het meest succesvolle album van Anouk. De eerste single was Mood Indigo, daarna volgde Nobody’s Wife, de rest kennen we allemaal.

De title track van Together Alone is nooit een single geweest. Het is echter misschien wel het ultieme nummer in het vrouwenrockgenre. Het begint zacht en breekbaar maar bouwt op tot een geschreeuw dat je heerlijk uit volle borst mee kan blèren. Aan de ene kant breekbaarder en zachter dan Nobody’s Wife, vanwege de hele zachte muziek en aan de andere kant behoorlijk hard:

Alone no more, it’s Wednesday night, someone is gonna treat me right. No, not my man gets me this high, it’s gonna be my neighbour at number 29.

Zo word je inderdaad Nobody’s Wife.

Of ik dat allemaal helemaal door had als pubermeisje? Ik denk het niet.

Bekijk alle inzendingen voor de Title Tracks Battle op ondergewaardeerdeliedjes.nl >