Pinterest eindelijk als iPad app

Ik heb eerder al behoorlijk wat geschreven over Pinterest, lees hier, hier of hier. Het pinnen werkte echter nooit echt lekker vanuit Safari op mijn iPad. Jammer want die iPad heb ik dagelijks in mijn handen. Vanaf vandaag moet dat geen probleem meer zijn: Pinterest heeft een eigen iPad app.

Het gaat hier om een upgrade van de al bestaande iPhone app. Deze is nu voor beide apparaten geschikt gemaakt. Ik heb er zojuist even 10 minuten mee zitten spelen en ben ontzettend tevreden. Het bekijken en repinnen van pins werkt perfect. Geen happerende scrollmenu’s meer, zoals bij het bekijken van de Pinterest website op de iPad nogal eens het geval is. De app doet wat je verwacht. En misschien nog wel meer: een geïntegreerde browser had ik niet verwacht. Dit is ten eerste handig omdat je zo kan doorklikken op een pin zonder de app te verlaten. Ten tweede heeft het als voordeel dat je nu naar een webpagina kan surfen om vervolgens daar aan het pinnen te gaan.

Op het eerste gezicht mis ik zelf alleen de functie om een pin te kunnen editten nog. Ik deelde een foto van mijzelf die op Flickr staat maar had hem graag naar een productpagina op eburon.nl willen laten doorleiden. Dat kan vanuit de app nu nog niet, dus wijst mijn pin nu nog naar Flickr.

20120815-081812.jpg