Hoe ervaar je verandering

20120703-214540.jpgVerhuizen brengt een hoop nieuwe dingen en nieuwe ervaringen. Nieuwe dingen komen meestal op een van de volgende twee manieren: geleidelijk of plotsklaps.

Wij hebben langzaam kunnen wennen aan ons nieuwe huis en het verhuizen ernaartoe. Huis zien op Funda, eerste keer kijken, nog een keer kijken, bieden, wachten, wachten, leeghalen, klussen, nog meer klussen, verhuizen uitpakken en het huis aankleden. Geleidelijk wennen dus.

Poes komt in een keer, vandaag. Na een logeerpartij van een week. Voor haar waarschijnlijk onverwachts. Ze is schichtig maar ook nieuwsgierig en ik denk dat aan het eind van de avond dat laatste gewonnen heeft.

Het voordeel van een geleidelijke verandering is dat je langzaam kan wennen, het nadeel dat je enorm zenuwachtig kan zijn. Bij een plotselinge verandering word je in het diepe gegooid. Dat is eng, maar je hebt geen tijd om zenuwachtig te zijn.

Welke manier van verandering zou beter zijn?