Aan de straat

Vanochtend hebben wij bij het oude huis spullen voor het grof vuil en de Kringloop buiten gezet. Vóór half acht moest het buiten staan. Daarna hebben we gekeken wat er gebeurde. Eerst stopte er een man met zijn auto en haalde er een kruidenrekje en een plankje uit. Vervolgens een tweede man, die een wijnkistje (zonder wijn) en een houten bakje meenam. Dingen waarvan ik niet had gedacht dat iemand het zou willen hebben. De eettafel, stoelen en koelkast bleven staan…

Dan stopt een rood busje, een stevige turk stapt uit en tilt in een keer de zware potkachel in zijn busje. Plus alle andere dingen van metaal. Dat gaat mee naar de oud-ijzer boer.

Ik hoop dat de spullen die nog goed zijn inmiddels bij de Kringloopwinkel staan. Of wellicht is ook de koelkast inmiddels geadopteerd door een toevallig voorbijganger.