Lego minifigs verzamelen

20120518-235658.jpg

De Lego-minifigs series zijn best een geniale zet. Een zakje met een exclusief poppetjes, soms zelfs met exclusieve accessoires (denk aan helmen, haar en zwaarden). Aan de buitenkant zie je niet welk poppetje er in zit. Per serie zijn er 16 poppetjes te verzamelen. Een zakje kost zo’n 2 euro. We zijn inmiddels bij serie 7. Uitdaging is natuurlijk om een complete set te verzamelen. Daar kan best wat tijd aan voelen aan zakjes, gokken op poppetjes en soms je verlies erkennen in gaan zitten.

Als kind droom je van een enorme Lego-verzameling. Verjaardagen zijn het moment om de verzameling uit te breiden. Soms kom je met je vader of moeder in een winkel waar ze Lego verkopen. Je krijgt niets maar kijkt je ogen uit. Dan komt er een man binnenlopen, in een lijn naar de balie. Hij koopt in een keer een hele doos minifigs! 60 stuks!

Haha, wraak omdat je vroeger nooit alles kreeg. Nee serieus, in elke doos zitten genoeg verschillende poppetjes om drie series compleet te maken, en dan heb je nog 12 poppetjes over. Het loont dus echt wel om met drie vrienden in een keer een doos te kopen.

Het was heerlijk om alle poppetjes uit te lakken, te hopen dat de sets echt compleet zouden zijn en de details die Lego nu weer bedacht had op te merken. OK, ik geef toe het verzamelen van Lego-poppetjes kan verslavend zijn. In ons geval lijkt het nog mee te vallen, maar ik ken mensen…