Makarons, ronde twee

20120415-154527.jpgEen paar weken geleden durfde ik voor het eerst makarons te maken. Vandaag: ronde twee. Met chocolade kun je weinig fout doen, de smaak is altijd goed en wanneer de makarons te bruin bakken zie dat door de kleur toch niet. Dat was dus een goede eerste keus. Tijd voor meer uitdaging: bessen makarons en honing makarons.

Conclusie: ze zijn aardig gelukt maar hebben niet de perfecte looks.
1: de vorm is niet mooi rond. Dit kwam voornamelijk doordat het ‘deeg’ te dun was en ik het niet mooi kon spuiten. Ik denk dat ik de eiwitten de volgende keer niet met de keukenmachine maar met de mixer klop. Ik heb het idee dat mijn magimix niet goed overweg kan met minder dan drie eiwitten. Een andere mogelijke oplossing is dus meer dan tien makarons maken :).
2: de makarons zijn iets bruin gekleurd. Om dit de volgende keer te voorkomen wil ik de baktemperatuur iets verlagen. Nu heb ik het opgelost door de bruine kleur te maskeren met eetbaat glitterpoeder. Ziet er meteen extra feestelijk uit!