Spelen is leuk!

20120319-205344.jpgCenter Parcs is een grote speeltuin. Van het zwemparadijs tot aan ‘Pirate Bay’.

Er viel mij afgelopen weekend wat op. In het zwembad mag en kan je als volwassene helemaal los gaan met spelen. Glijden van de glijbaan, verzuipen in de wildwaterbaan. Alles is er voor kinderen en volwassenen. De gewone speeltuin is echt voor kinderen.

In ‘Pirate Bay’, een enorme binnenspeeltuin in piratenstijl, kunnen kinderen helemaal los. Als volwassene kan je een rondje lopen en klimmen en klauteren. Maar echt spelen, schommelen, van de glijbaan en in het water rondrennen dát doe je als volwassene toch niet. Hoewel ík best zou willen. Dezelfde drang tot spelen voelden we ook toen we vorig weekend keken naar de enorme binnenspeeltuin in dierenpark Emmen. We keken ernaar en waren er van overtuigd dat het super zou zijn hierin te klauteren en te glijden.

Zowel in Emmen als in de ‘Pirate Bay’ was in principe alles groot genoeg voor volwassenen. Zou het niet super zijn een van deze speeltuinen een hele dag af te huren en er met volwassenen te gaan spelen? Zonder dat je die lieve kleintjes omver loopt. En vol lachen, plezier maken met zijn allen.

Welke onderdelen zou jij in jouw droomspeeltuin willen zien?