Kaartjes krijgen is nog leuker dan ze schrijven

20120307-230955.jpgOf was het toch andersom?

Vandaag kregen wij een kaartje van mijn zusje en zwager. Om ons te feliciteren met ons nieuwe huis (nog niet helemaal rond, maar in principe gaan we dus verhuizen!). Felle kleurtjes, plaatjes van taartjes, een lieve tekst, ik word er helemaal blij van! Hoe digitaal we ook zijn, papier in mijn brievenbus is fijn! Ik word blij wanneer er een onverwachte envelop tussen alle zakelijke post en reclame zit. Meestal kun je aan de envelop al zien dat het wat anders is: niet het standaard A5 formaat, meestal een kleurtje én een handgeschreven adres. Ik loop dan extra blij van de brievenbus naar de voordeur en bedenk van wie het kaartje zou kunnen zijn. Uiteraard heb ik in sommige gevallen al aan het handschrift gezien van wie het is. Allemaal voorpret. Het moment waarop de kaart uit de envelop wordt gehaald is heerlijk: scheuren, kijken, lezen en nog eens kijken. En daarna de hele week, of langer, van het uitgestalde kaartje op de kast genieten.

Kaartjes krijgen is dus leuk! Is het leuker dan ze schrijven? Wanneer je mijn stukje van zojuist leest zou je denken van wel. Toch is schrijven ook heerlijk, je weer dat je iemand dit gevoel gaat geven. Ik zou wel meer kaartjes willen sturen. Wie van mij een kaartje wil ontvangen doe het volgende: stuur een email met daarin jouw naam en adres naar karin [at] lings.nl. Ik beloof niks over wanneer ik de kaartjes verstuur, want juist die verrassing is zo leuk!

P.S. Ik heb deze post onder de categorie Social Media gezet omdat handgeschreven post natuurlijk altijd sociaal is.