Spelen met foto’s en iphone (2)

Er zijn honderden zo niet duizenden apps voor de iPhone die iets doen met foto’s. Soms verdwaal je erin, soms is het heerlijk een nieuwe betere app te downloaden en een oude te vergeten. Hieronder een nieuwe aanwinst.

ToonPaint
ToonPaint is een app ‘to toonify yourself’, oftewel om een cartoon te maken van een foto. Ik heb het vandaag voor het eerst gebruikt en het werkt goed, snel en makkelijk. Stap 1 in de app is het kiezen of maken van een foto. In stap 2 zet de app dit voor je om in een zwart/wit cartoon lijnentekening. Dit ziet er direct al goed en strak uit maar je kan het nog verder verfijnen. In stap 3 kun je de lijnentekining in gaan kleuren. Tip: wil je het echt cartoonachhtig maken kies dan voor felle en opvallende kleuren en durf te tekenen volgens patronen buiten de tekening.

Deze app heb ik gevonden via deze blogpost van iPhoneclub.nl.
ToonPaint is in ieder geval vandaag nog gratis te downloaden.

Reeks: Spelen met foto’s en iphone
In deze reeks bewerk ik steeds dezelfde foto met een andere iPhone app.
Lees hier deel 1