Spelen met foto’s en iPhone

Er zijn honderden zo niet duizenden apps voor de iPhone die iets doen met foto’s. Soms verdwaal je erin, soms is het heerlijk een nieuwe betere app te downloaden en een oude te vergeten. Ik heb een aantal favorieten waarvan ik er hieronder twee bespreek:

Doodle Booth
Met Doodle Booth plaats je als ware het stempels ‘doodles’ op je foto. Ouderwets plezier: geeft je buurvrouw een snor en de buurman oorbellen. Deze is net nieuw in mijn verzameling apps dus het moet nog worden bewezen of het een blijvertje is. (link)

Poster Me
In de promotie van Poster Me wordt vooral gefocused op de bekende Obama Hope poster echter met de app is meer mogelijk dan alleen dat. Je foto wordt omgezet in een drietal kleuren waarbij je naast de Hope kleuren kan kiezen uit 34 andere kleurenschema’s. Simpel en erg geschikt voor het maken van een avater. (link)

Vaak maak ik een foto al met een bepaald idee en gebruik ik slechts een app, soms gebruik ik meerdere apps om één foto te bewerken. Meerdere apps voor een foto? Ja bijvoorbeeld als je doodles wilt stempelen op een zwart-wit foto. Want niet elke app kan alles aan.

Reeks: Spelen met foto’s en iphone
In deze reeks bewerk ik steeds dezelfde foto met een andere iPhone app.
Lees hier deel 2