GetGlue is verslavend

Afgelopen dagen ben ik enigszins verslaafd geraakt aan GetGlue. Het begon met ene Michiel Veenstra op twitter, een nieuwsgierige Karin en een iPhone. Vervolgens begon ik te “I like it”-ten en te “I don’t like it”-ten. Ik heb aangegeven dat ik chocolade, thee, Harry Potter, Gerard Ekdom, Racoon, Voicst, cupcakes, alle discworld boeken van Terry Pratchett, Etsy, Google Chrome en nog vele andere dingen leuk vind. Op basis daarvan kreeg ik weer tips van andere dingen die ik misschien ook leuk vind. Ik heb nog geen nieuwe ontdekkingen gedaan maar heb me wel prima vermaakt!

GetGlue is weer een nieuw sociaal netwerk, gelukkig zonder nieuwe login want dat kan via Facebook. Ook via GetGlue kun je je vrienden volgen en zien wat zij leuk vinden. Het leuk vinden is een belangrijk aspect van het netwerk. Het andere belangrijke aspect is inchecken. Waar je op Foursquare incheckt op locaties check je op GetGlue in op dingen die je aan het doen bent. Dit is voornamelijk gericht op de media die je consumeert: welke muziek luister je, welke film kijk je, welk book lees je en welk boek ben je aan het lezen. Echter door de categorie “thinking about a topic” komt eigenlijk alles wat mogelijk is voorbij.

Je kunt GetGlue vanaf de website gebruiken, echter het inchecken wordt pas echt leuk als je een van de apps gebruikt.

Waar foursquare mij nooit heeft kunnen grijpen doet dit netwerk dat wel. I’m Hooked, net als Michiel Veenstra. Op zijn weblog vind je overigens een erg uitgebreide log over  GetGlue waar ook veel verteld wordt over de stickers. Stickers? Ja stickers, lees maar bij Michiel.

Mocht je nu ook zin hebben om mee te doen of gewoon nieuwsgierig zijn wat ik leuk vind: mijn GetGlue-profiel vind je hier.