Van schets naar boekcover

spokenbestaan-van-schets-naar-cover

Voor Suzanne Unck heb ik naast de website spokenbestaan.nl (in progress) ook een boekcover gemaakt. Het boek draagt ook de titel “Spoken Bestaan” en de cover mocht best een beetje grappig zijn. Een paar quotes over spoken van Suzanne:

Spoken zitten in je hoofd en houden je tegen. Zo krijgen ze het voor elkaar dat je niet doet wat bij je past, bijvoorbeeld in relaties of in werk, en ze bestoken je met nare gedachten. Iedereen heeft spoken en iedereen laat zich erdoor beïnvloeden. Ook in organisaties spelen spoken een grote rol. Ze houden niet van verandering, dus houden kansen tegen, sturen aan op controle en repressie en belemmeren talenten vanuit angst voor machtsverlies. Er zijn veel verschillende spoken. Van het Calimerospook tot het twijfelspook en van het schuldgevoelspook tot het je-kunt-het-toch-niet-spook.
In het voorjaar van 2010 verschijnt Spoken Bestaan van Suzanne Unck bij Uitgeverij Scriptum. Een boek vol achtergronden, herkenbaarheid, inzichten en oplossingen. Op een heldere en eenvoudige manier worden spoken zichtbaar gemaakt en met veel verschillende oefeningen kun je er zelf mee aan de slag zodat ze niet langer je leven verpesten.

Uitdaging voor de cover mét spook was voornamelijk om te zorgen dat het niet op een kinderboek ging lijken. Dat is voornamelijk gelukt door het toevoegen van een ondertitel; “Geloof niet alles wat je denkt.”. Via managementboek.nl is “Spoken Bestaan” al te bestellen, en komend voorjaar ligt mijn eerste boekcover in de winkel. En ik zou er best wel meer willen doen!