Dutch Design Week: De Stoel

ddw_f1269_2Voor de Industrieel Ontwerpers uit Delft; kennen jullie deze stoel nog?
Escher tekeningen werden het vaak, de tekeningen van deze stoel. Met lijnen die verkeerd in elkaar overlopen en de voorkant van een plank die ook de achterkant was. Deze stoel was een van de eerste objecten anders dan kubussen die we na moesten tekenen. Gelukkig maar dat we met ‘markeren’ een hoop weer konden rechttrekken en verdoezelen.
Ik zag hem op de website van de Dutch Design Week. Deze start 17 oktober weer  en  daar is ook dit overzicht te vinden van Nederlands ontwerp.

Van de website:
Dutch Design 1925 tot heden, Expositie, Product design
Tijdens Dutch Designweek organiseert Artifacts een expositie met Nederlandse meubels, verlichting en toegepaste kunst uit de periode 1925-heden.
Nieuwe ideeën, concepten, inzichten, materialen, productiemethoden, de tijdsgeest en andere factoren liggen ten grondslag aan de ontwikkeling van het denken en ontwerpen.
Artifacts tracht deze ontwikkeling in Nederland duidelijk te maken met tastbare items, literatuur en antwoorden op vragen door een enthousiaste verzamelaar en connaisseur.
De tentoonstelling omvat ondermeer origineel werk van: Rijksarchitect G.C. Bremer, Gerrit Rietveld sr., Wim Rietveld, Cor Alons, Thijs Bakker, Friso Kramer, Mireille Meijs, Bas van Leeuwen, Frederik van Heereveld en Jan van Vliet.
Op een enkel item na (de stoel van Jan van Vliet) mag men alle meubels bekijken, vastpakken en uitproberen om de beleving compleet te maken.