Wie Wat Waar – Twitter

rss

Zoals je hiernaast ziet is de Wie Wat Waar vanuit Twitter weer terug! Nu kun je dus gewoon hier weer mijn status-updates zien. Lezen wat ik doe en waar dus :)

Je kunt natuurlijk ook lezen op Twitter, leuk en verslavend dus kijk uit voor je mee gaat doen.

Zijn jullie al bekend met RSS? Dat is een leuk stukje techniek dat naar mijn mening nog te weinig mensen gebruiken. RSS is super handig als je meerdere sites in de gaten wil houden maar niet elke dag naar al die sites wil surfen. Je kunt dan verschillende RSS-feeds laten laden in een RSS-lezer, bijvoorbeeld Google Reader. Vergelijk het met een soort knipselkrant.
Om mijn Twitter hier op de site binnen te halen wordt ook RSS gebruikt, en ook voor de fotootjes (van Flickr).

Heb je nu een fijne RSS-lezer gevonden vergeet dan niet Lings.nl toe te voegen aan jouw favoriete pagina’s. Je gebruikt hiervoor het groene knopje rechtsboven. Ga je RSS meer gebruiken zul je snel merken dat je meestal het vierkant blokje met twee boogjes vind om je te wijzen op RSS, meestal niet in groen maar in oranje.

Meer over RSS vind je hier op wikipedia.

PS ik ben nu bezig met twee Twitter accounts:
karinagoo voor de gewone tweets
en
karin_ago voor de automatische updates van mijn google-reader, flickr en weblog.
Voeg ze beide toe om optimaal op te hoogte zijn van mij.