Een trap naar een andere wereld

20130122-221531.jpg‘Die andere trap naar boven’ is het boek dat in mijn jeugd het meeste indruk heeft gemaakt. Ik leende het uiteraard van de bibliotheek. Elke woensdag mocht je vijf boeken meenemen én twee stripboeken. Dat deden wij dan ook!

In ‘Die andere trap naar boven’, geschreven door Pam Conrad, leef je mee met Zoë die via de achtertrap in het huis waar zij woont een vriendin kan ontmoeten; Zoë Louise. De twee meisje worden vriendinnen, echter in elkaars wereld bestaan ze helemaal niet. Zoë Louise leefde namelijk zo’n twee eeuwen eerder dan Zoë.

Het boek prikkelde mijn fantasie enorm en ik droomde ervan zelf ook een geheim te hebben. Geheimen zijn spannend toch? Het boek is jarenlang mijn lievelingsboek geweest tot ik het tijdens de middelbare school nog eens dacht te lezen. Het viel me zó tegen! Gelukkig heeft het uiteindelijk geen afbreuk gedaan aan mij oorspronkelijke verering van het boek en zou ik het elk dromend meisje nog steeds aanraden.

Het boek is niet meer te koop en ik kon maar een plaatje van het boek vinden… Mocht iemand nog een tweedehandsexemplaar hebben liggen dan hou ik mij aanbevolen.

Nog even over die bibliotheek: wie weet ook het moment dat je je besefte dat je alle boeken van de jeugdafdeling gelezen hebt? Grote teleurstelling! Gelukkig bleek er nog een hele andere wereld te bestaan: de volwassenbibliotheek.

Dit blogje is geschreven in het kader van #50books. Doe je ook mee?